Termťkeink

www.renishaw.com

 

A Renishaw az 1970-es évek elején fejlesztette ki a letapogató fejeit, amik forradalmasították a koordináta mérő berendezéseket, és így ipari kivitelű 
3D-s mérőként használták őket.

Habár a szerszámgépeknél a közvetlen alkalmazás gyorsan teret nyert, mégis az 1980-as évektől beszélhetünk arról, hogy az egyre kifinomultabb gépi vezérlők, a mérő-tapintókat a világon az összes vezető vállalatnál alkalmazza.

A koordinátamérő gépek a régi kézi irányítási rendszerektől egyre inkább a nagypontosságú automatikusan központozó gépek felé törekedtek. 

A mérő-tapintók fejlődése, a vizsgálófejek többi fajtája, és a Renishaw egyéb mint pl. a motorizált fej, és a mérő-tapintó tár mind-mind az automatikus és egyre rugalmasabb vizsgálatot teszi lehetővé.

A Rolls-Royce motoroknál kezdődött, hogy egy egyedülállóan pontos mérőrendszerre volt igény a csövek pontos mérésénél. Az eredmény az első mérő- tapintó volt:
 

  • alacsony tapintóerő
  • gyors 3D-s érzékelő
  • pontos vizsgálat


Ettől kezdve kezdte el a Renishaw gyártani a precíziós tapintóit és kiegészítőit fejleszteni a koordinátamérő gépekhez szerte a világon.

Méréstechnika az iparban

Több mint 25 év gyakorlat a méréstechnika területén, a Renishaw-t egy nemzetközileg elismert, jó hírnevű vállalattá tette, a kiváló minőségű mérőrendszerek gyártásában. A letapogató fejektől az összetett Raman spektroszkópig a Renishaw alkalmazásait bátran állítja a valódi problémák elé.

Világvezető mérőrendszere

Az ML10 lézer rendszer ultimátumot küldött a szerszámok és koordináta mérőgépek (CMM) diagnosztikai műszereinek. Amikor ön egy Renishaw lézer rendszerbe ruház be, akkor Ön a lehető legpontosabb rendszert veszi meg ami csak elérhető a piacon.

Gépének vizsgálata 15 perc alatt

Gépkalibráció gyakran egy nagyon időigényes munkafázis. Hogy segítsünk Önnek ebben, a Renishaw kifejlesztette a QC10 -es Ballbar rendszerét, ami egy egyedülálló diagnosztizáló szoftvert is tartalmaz, és lehetővé tesz gépének tulajdonságaira egy gyors ellenőrzést. Amikor egy Zerodur kalibrátorral együtt használjuk, akkor a rendszerünk egy +/- 0,0015 mm -es pontosságot biztosít, ami páratlan a gépek diagnosztikájának területén.

Lineáris útadó rendszer

A Renishaw sokoldalú RG2-es útadó rendszerét nagyon széles skálán lehet alkalmazni.

Rugalmasságának köszönhetően az RG2-es útadót az ipar számos területén lehet hatékonyan alkalmazni, mivel a legfontosabb tulajdonságok ötvöződnek benne:
 

  • gyorsaság
  • megbízhatóság
  • egyszerűség
  • alacsony ár


Digitális kimenetű olvasófejei megfelelnek az ipari szabványoknak, és a felbontásuk 5um-töl egészen 0,1um-ig terjed. Analóg kimenetei egyaránt biztosítanak egy mikroáramot, és egy robosztus 1V csúcstól-csúcsig terjedő jelet is, hogy megfeleljenek a legtöbb vezérlő bemeneteinek.

 

© 2009 WHP-Technika Kft. Minden jog fenntartva! Design:  ÷tlet: